Wędzarnia do ogrodu – jak wędzić na własnym podwórku?

Wiele osób wędzi własne jedzenie w wędzarniach dla zachowania lub poprawy smaku. Wiele miejsc takich jak wędzarnia do ogrodu używa niewielkiego ognia do wytwarzania dymu, a proces ten podniesie temperaturę w wędzarni. Niektóre produkty, takie jak bekon, ryby lub ser, powinny być wędzone w temperaturze otoczenia. W takich przypadkach wykorzystywany jest generator dymu, ponieważ wytwarza dym bez podwyższania temperatury w miejscu jakim jest wędzarnia do ogrodu. Każdy może zrobić generator dymu za pomocą kilku produktów zakupionych w sklepie domowym. Wybierz puszkę o określonej pojemności. Otwórz puszkę otwieraczem do puszek i opróżnij zawartość do plastikowego pojemnika. Przykryj pojemnik i przechowuj w lodówce do momentu użycia. Wyjmij zewnętrzny papier z puszki. Wyczyść puszkę w ciepłej wodzie z mydłem, aby usunąć resztki zawartości wewnętrznej i resztki papieru zewnętrznego. Pozostaw puszkę do wyschnięcia. Umieść puszkę na dolnej podłodze wędzarni. Umieść lutownicę w puszce, aby element grzejny znalazł się na dole. Zrębki z twardego drewna moczyć w wodzie przez około godzinę. Często stosuje się wióry jabłkowe, hikorowe lub wiśniowe. Napełnij puszkę namoczonymi wiórami z twardego drewna, aby element grzejny lutownicy był całkowicie otoczony. Podłącz lutownicę do przedłużacza. Włącz lutownicę. Dym wypłynie z puszki w ciągu pięciu minut i zwykle będzie trwał przez około godzinę. Napełniaj puszkę co godzinę, aż do zakończenia pożądanej ilości palenia. Jeśli chcesz wędzić mięso w miejscu jakim jest wędzarnia do ogrodu, takie jak wieprzowina, do delikatnej perfekcji na grillu gazowym, potrzebujesz żeliwnego pudełka dla palaczy, dostępnego w sklepach ze sprzętem i sklepach specjalistycznych, które zaspokoją potrzeby szefa kuchni przydomowego. Pudełko do wędzarni do ogrodu mieści się w grillu gazowym nad jednym z palników i zawiera zrębki, które zostały namoczone w wodzie. Pod ciepłem grilla wilgotne drewno zaczyna dymić, wytwarzając aromatyczne i aromatyczne mięso, które odpada z kości.