Szkolenie kelner Warszawa

Jakiś czas temu przeszłam szkolenie kelner Warszawa i dziś pracuję w najlepszej warszawskiej restauracji. Pracując jako kelnerka, codziennie spotykam nowych ludzi z całego świata. Szczególnie przyjemne są rozmowy z ludźmi, którzy mają dla siebie bardzo różne doświadczenia życiowe. Każdy ma historię do opowiedzenia, a ty uczysz się tak wiele każdego dnia, nawet jeśli czekasz tylko na stołach. Czuję też, że robię prawdziwą różnicę, zapewniając cenną usługę dla ludzi, którzy cieszą się życiem. Co dzieje się w typowym dniu pracy jako kelner / kelnerka? Chociaż większość ludzi uważa, że ​​czekanie na stołach jest nudną pracą, nie zdają sobie sprawy, że każdy dzień jest inny. Kiedy wchodzę do pracy, nigdy nie jestem do końca pewien, jak będzie wyglądać zmiana, która może sprawić, że będzie ekscytująca. Na przykład w zeszłą środę poszedłem do pracy spodziewając się cichej zmiany, a skończyło się na tym, że był to najbardziej pracowity dzień tygodnia. Oczywiście główną częścią pracy jest podawanie jedzenia i napojów, przyjmowanie zamówień itp. Ale jest też spora ilość biegu i często pomagamy w kuchni, kiedy robi się naprawdę gorączkowo. Jakie cechy powiedziałbyś, że jest świetnym kelnerem / kelnerką? Powiedziałbym, że najważniejsza jest przyjazna, otwarta i rozmowna osobowość. Naszym zadaniem jest interakcja z ludźmi i upewnienie się, że ich doświadczenie jest tak pozytywne, jak to możliwe, więc te umiejętności są niezbędne. Jako kelnerki musimy także umieć improwizować – jest tak wiele nowych doświadczeń, które ta praca rzuca na ciebie i musisz umieć myśleć na własnych nogach. Oczywiście nie jest to łatwa praca, więc musisz być również ciężko pracującym i mieć postawę do zrobienia. Ważne jest również bycie czystym i inteligentnym. Nikt nie chce zobaczyć brudnej koszulki, gdy dostają stek za 200 złotych.